Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Μία επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στο ΚΑΠΗ Μηχανιώνας πριν 2,5 χρόνια

Τα νέα άγρια χαράτσια, που επιβάλει η κυβέρνηση σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες και κυρίως τα σκληρά μέτρα που οδηγούν τους απόμαχους της ζωής στην πείνα και την εξαθλίωση, μας θύμισαν την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πριν 2,5 χρόνια, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου στο ΚΑΠΗ της Νέας Μηχανιώνας.
Ήταν στις 22 Απριλίου 2009 όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε για επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας. Και μετά την περιοδεία του εκεί, συνοδευόμενος από τον τότε δήμαρχο Μηχανιώνας, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γερανίδη και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β΄  κ. Π.Κουκουλεκίδη, πήγε και στο ΚΑΠΗ της Ν.Μηχανιώνας.
Η αίθουσα του ΚΑΠΗ, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες συνταξιούχος, προς τους οποίους απευθυνόμενος ο σημερινός πρωθυπουργός, είχε σκορπίσει απλόχερα υποσχέσεις για «… ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας που εγγυάται ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, το οποίο συνδυάζει τόσο τις σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των μεσαίων και ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων όσο και την στοχευμένη εισοδηματική ενίσχυση αυτών που πραγματικά έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

Κι ακόμη ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τους Μηχανιώτες συνταξιούχους,  είχε εξαγγείλει την αύξηση των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και νέες δράσεις στα ΚΑΠΗ. Μαζί με τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί, δεν θα θιγούν οι συνταξιούχοι, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.
Και τώρα;  Οι διαβεβαιώσεις πήγαν περίπατο, οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια, το «λεφτά υπάρχουν» ξεφούσκωσε και τώρα, περίπου 8,5 εκατομμύρια Ελληνες καλούνται (και πάλι) να μετρήσουν τις πληγές τους.
Ο συνταξιούχος που εργάστηκε σκληρά επί 40 χρόνια και πίστευε ότι στη δύση της ζωής του θα έχει αποκούμπι στη σύνταξη, αντιμετωπίζεται ως ο προνομιούχος που πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα. Έρχεται τώρα η ώρα του νέου λογαριασμού:
* Η εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ θα ανέβει από το 4% στο 6%.
* Ερχεται η εισφορά στην επικουρική σύνταξη η οποία για τα 600 ευρώ θα φτάσει στο 10%.
* Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για συνταξιούχους.  
* Εκτακτη εισφορά θα επιβληθεί στο Ι.Χ., ενώ τα τέλη θα ακριβύνουν και άλλο.
* Για το σπίτι, αν το αφορολόγητο μειωθεί, θα προκύψει σημαντική επιβάρυνση.
Την ώρα που έφευγε από το ΚΑΠΗ της Ν.Μηχανιώνας, μία γυναίκα συνταξιούχος του φώναξε:
-Γιώργο, μην μας ξεχνάς.
-«Δεν πρόκειται να σας ξεχάσω, έχω πολλά να κάνω για σας», ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Όντως δεν τους ξέχασε ο κ.Γ.Παπανδρέου. Ο οποίος προσπαθεί τώρα να βγάλει από την καμπούρα των συνταξιούχων, των μισθωτών και των επαγγελματιών τα σπασμένα της κρίσης.
Και για να μην το λησμονήσουμε: Στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, ο κ. Παπανδρέου είχε υποσχεθεί την αναβάθμισή του. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά αντιθέτως, το Κέντρο Υγείας σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση, κυρίως λόγω της έλλειψης γιατρών και υλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου